DUURZAAMHEID BIJ TROX

HET DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2022

Duurzaamheid is “in". Talloze bedrijven zijn trots op hun duurzame acties en brengen voortdurend nieuwe duurzaamheidslabels op de markt – van aandelenfondsen tot eten en vakantiereizen. Duurzaamheid is een belangrijke imagofactor geworden en wordt goed ontvangen. Maar helaas is de term inmiddels aanzienlijk versleten.

Dit kan makkelijk veranderd worden, want duurzaamheid is een essentieel element om de toekomst veilig te stellen en is dus veel meer dan “slechts" een imagofactor!

Om deze reden heeft TROX een vooruitziende duurzaamheidsstrategie ontwikkeld. De kern van deze strategie is het bereiken van klimaatneutraliteit in 2040. Aangezien dit alleen via vele kleine stappen kan worden bereikt zijn er tussendoelen gedefinieerd, die uiteraard ook moeten worden bereikt.

Wat deze in detail zijn vindt u in het vierde duurzaamheidsrapport van de TROX GROUP, dat onder meer gebaseerd is op de internationaal erkende standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI).

TROX Sustainability Report 2022 (PDF)

STAP VOOR STAP NAAR ONS DOEL

HET DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2021

Duurzaamheid is waarschijnlijk hét woord van onze tijd en in de media is het ook niet meer weg te denken. Het bewustzijn rond duurzaam handelen is allang niet meer alleen relevant voor de particuliere consument. Bedrijven kijken ook steeds serieuzer naar de impact van hun activiteiten op het milieu en het belang van een goed duurzaamheidsconcept als onderdeel van de bedrijfscultuur.

Bij TROX is dat niet anders. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Neukirchen-Vluyn te Duitsland, heeft zojuist zijn derde duurzaamheidsrapport gepubliceerd en voor het eerst is het rapport gebaseerd op de internationaal erkende normen van het Global Reporting Initiative (GRI).

TROX Sustainability Report 2021 (PDF)

HET DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2020

Onze inspanningen om duurzaamheid te bevorderen passen in een kernwaarde van ons bedrijfsbeleid en in lijn met een belangrijke megatrend: gezondheid. Gezonde mensen, dankzij goede, schone lucht en een gezond milieu.

De vele onzekerheden van een jaar gevormd door het coronavirus, benadrukken het ware belang van deze fundamentele waarde en megatrend. Daarom zien we duurzaamheid als een kans voor TROX om zich te onderscheiden als werkgever en leverancier van oplossingen.TROX Sustainability Report 2020 (PDF)

HET DUURZAAMHEIDSRAPPORT 2019

TROX heeft zijn eerste bedrijfsbrede duurzaamheidsrapport gepubliceerd. “Duurzaamheid is niet statisch, integendeel. Duurzaam handelen als bedrijf betekent een continu, langdurig proces dat we jaar in jaar uit voortzetten met nieuwe stappen en maatregelen”, legt Udo Jung, algemeen directeur voor distributie, technologie en productie (TROX GmbH) uit. "Dit rapport illustreert wat we tot nu toe hebben bereikt en hoe we in de toekomst willen handelen."


TROX Sustainability Report 2019 (PDF)

De ondernemingsgroep TROX, die eigendom is van de stichting, definieert duurzaamheid als onderdeel van haar bedrijfs-DNA. Als een gevestigde onderneming vertrouwen wij bij TROX GmbH sinds 1951 op langetermijndoelen, efficiëntie en innovatie, evenals sociaal en maatschappelijk verantwoord gedrag. Wij bieden onze klanten en de samenleving componenten en systemen die de beschikbare middelen gebruiken op de best mogelijke manier. En we leveren tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan de klimaatbescherming in hun hele waardeketen. Duurzaamheid vormt de kern van onze manier van zakendoen, een aanjager van groei en tegelijkertijd een deel van onze verantwoordelijkheid.

KLIMAATNEUTRAAL IN UITERLIJK 2040

Voor ons horen ecologische en sociale verantwoordelijkheid en winstgevende groei bij elkaar. Dat komt omdat continue verbeteringen ons bedrijf des te levensvatbaarder maken voor de toekomst. Het gaat om meer dan alleen energie besparen, het waterverbruik verminderen en afval verminderen. Om onze ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn waar te maken, oriënteren we ons bedrijf op strikt toegepaste duurzaamheid en benutten we de ondernemerskansen die ons ter beschikking staan voor een productieve toekomst.

17 DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELEN

Als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie gaan we krachtig aan de slag met de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Voor ons zijn deze doelstellingen een erkenning van onze verantwoordelijkheid als wereldwijde ondernemingsgroep. Het gaat om doelen die we altijd belangrijk hebben gevonden, zoals duurzame economische ontwikkeling, technische innovatie, energie-efficiëntie en vooral het welzijn van de mens.

6 STRATEGISCHE ACTIEGEBIEDEN

We streven naar een 360°-duurzaamheidsaanpak die bestaat uit 6 gedefinieerde strategische actiegebieden. Deze dekken bijna alle 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. De strategische actiegebieden van TROX zijn grotendeels gericht op het bereiken van deze doelen. Op deze manier willen we de grote uitdagingen van onze tijd aangaan en duurzaam leven, werken en ondernemen actief bevorderen.


Bekijk de actiegebieden in detail

PRODUCTEN

De ecologische voetafdruk van TROX wordt grotendeels bepaald door de producten zelf. Onze producten bieden mensen zowel een optimale luchtkwaliteit en temperatuur als een verhoogde veiligheid (brandbeveiliging). Hier geloven we in lange servicecycli en energie-efficiëntie.

PRODUCTIE

We besteden veel aandacht aan een zorgvuldig gebruik van de hulpbronnen energie en water, het vermijden van afval en optimale werkomstandigheden. We gebruiken ons TROX-productiesysteem TPS om procedures en duurzaamheidsaspecten in alle 19 productiefaciliteiten van de TROX GROUP wereldwijd te verbeteren.

MOBILITEIT EN LOGISTIEK

We hechten veel waarde aan het verminderen van het CO2-verbruik van ons goederenvervoer en het optimaliseren van de hulpbronnen die worden gebruikt in verpakkingsmaterialen. We produceren dicht bij onze klanten, bundelen transporten, selecteren de juiste vervoerders en optimaliseren de verpakking om de mobiliteit te verbeteren.

INFRASTRUCTUUR

De operationele infrastructuur van TROX is gericht op duurzaamheid. Het efficiënte gebruik van energie en water in gebouwen vermindert de CO2-uitstoot en verlaagt de bedrijfskosten. We plannen producten vanaf het begin om herbruikbare materialen te gebruiken en recyclen waar mogelijk.

SOCIALE ZAKEN

Onze medewerkers zijn de sleutel tot de implementatie van onze bedrijfsstrategie en van ons succes. Arbeids- en gezondheidsmanagement en een sterk opleidingsconcept voor medewerkers bevorderen duurzaam betrokkenheid en ontsluiten potentieel.

PUBLIC RELATIONS

Communicatie betekent voor ons interactie met klanten, zakenpartners en medewerkers. We maken deel uit van een sterk netwerk dat ons in staat stelt om impact te maken en onze verantwoordelijkheden te betrekken in regelgeving, richtlijnen en wetten om een toekomst te realiseren die de moeite waard is.

BREEAM CERTIFICAAT

BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) is een certificeringssysteem dat het algehele bouwconcept beoordeelt. BREEAM specificeert negen hoofdcategorieën waarop uw gebouw wordt beoordeeld. Per categorie worden credits toegekend en gewogen. Dit resulteert in een eindscore voor het gebouw, in beoordelingen van 'Pass' tot 'Outstanding'. Over het algemeen is de BREEAM-certificering een kwaliteitslabel, het moedigt u aan om u te concentreren op duurzaamheid in het ontwerp van gebouwen en de milieu-impact van producten in gebouwen.

TROX kan helpen bij het behalen van deze credits in verschillende categorieën door gebruik te maken van onze producten, in combinatie met andere bouwcomponenten. De TROX-producten kunnen bijdragen en impact hebben in zes van die negen hoofdcategorieën.

Download de TROX-brochure voor meer gedetailleerde informatie

DUURZAME REFERENTIEPROJECTEN VAN TROX

HOHO, WENEN

Voor de op één na hoogste houten wolkenkrabber ter wereld lag de nadruk op de bescherming van het milieu en de hulpbronnen. Dit past perfect bij het streven van TROX naar een hoog niveau van duurzaamheid en kwaliteit. Het onder druk staande airconditioningsysteem maakt gebruik van hoogwaardige, op elkaar afgestemde componenten om ervoor te zorgen dat nooduitgangen en reddingsroutes in geval van brand rookvrij blijven. Het bijzondere aan deze oplossing is de BUS-regeleenheid. Het bespaart niet alleen materiaal- en bekabelingskosten, maar blijft ook flexibel.

INTERNATIONAL QUARTER, LONDEN

Het International Quarter te Londen vertegenwoordigt de toekomst van werk. Hier komen nieuwe winkelgebieden, restaurants, cafés en appartementen en 25.000 nieuwe, unieke werkplekken. TROX ontwikkelde samen met de architect een op maat gemaakte, volledig nieuwe klimaatoplossing voor het kantoorgebouw: SKYBEAM, een koelconvector met een flexibiliteit die uniek is in de wereld, tegen bemoedigend lage exploitatiekosten dankzij zijn hoge energie-efficiëntie.

LEUPHANA UNIVERSITEIT, LÜNEBURG

Belangrijke planningscriteria voor het nieuwe hoofdkantoor waren vooral duurzaam bouwen en het economisch gebruik van elektriciteit voor verlichting, ventilatie en airconditioning. Er is gekozen voor het optimaal op elkaar afgestemde airconditioningsysteem van TROX. De centrale regelaar, volumestroomregelaar en luchtkanalen van het ventilatie- en airconditioningsysteem zorgen voor ideale leer- en leeromstandigheden naast een bijzonder laag energieverbruik, rookafvoerkleppen en brandluiken.

production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://api.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://psp40.onventis.com https://psp22.onventis.com https://trox4u.troxgroup.com", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Deel deze pagina

Beveel deze pagina aan

U kunt deze pagina delen door de link te delen.

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw aanbeveling is verzonden naar de ontvanger.

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Geef alstublieft het onderwerp van uw vraag en uw contactgegevens.
Tel.: +31(0)183 767300 | Fax: +31(0)183 767399

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw bericht is ontvangen door ons Service Center en wordt verwerkt.
Onze service-afdeling neemt contact met u op.
Als u algemene vragen over onze producten en services heeft, kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +31(0)183 767300 | Fax: +31(0)183 767399

Contact

Wij zijn er om u te helpen.

Geef alstublieft het onderwerp van uw vraag en uw contactgegevens.
Tel.: +31(0)183 767300 | Fax: +31(0)183 767399

Attachment (max. 10MB)

Velden met een ster (*) zijn verplichte velden.

Contact

Bedankt voor uw bericht!

Uw bericht is ontvangen door ons Service Center en wordt verwerkt.
Onze service-afdeling neemt contact met u op.
Als u algemene vragen over onze producten en services heeft, kunt u ons ook bereiken op:
Tel.: +31(0)183 767300 | Fax: +31(0)183 767399